top of page

Praktische informatie

Op deze pagina kun je praktische informatie vinden over mijn diensten en de praktijk Niels Postma Coaching. Mocht je informatie missen of een aanvullende vraag hebben nodig ik je uit contact op te nemen via het contactformulier.

Aanmelding

Aanmeld -en intakeproces

1. Aanmelding 

Stuur een bericht via de website of naar info@nielspostmacoaching.nl. Vul jouw gegevens in en een korte uitleg van de situatie en mogelijke hulpvraag. Je ontvangt z.s.m. een uitnodiging voor een kennismaking. 

4. Startmoment bepalen

Na het intakegesprek bepalen we wanneer het coachings -of begeleiding traject kan starten. Dit is afhankelijk van de intensiteit van de hulpvraag en mogelijke wachtlijst. 

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens dit vrijblijvende gesprek inventariseren we jouw situatie, mijn aanbod en een mogelijke klik. Het is mogelijk om de kennismaking in persoon of via beeldbellen te doen. 

5. De eerste sessies

Na alle formaliteiten kan de eerste sessie van start gaan. Dit kan zowel in persoon (huisbezoek of elders) als via beeld-bellen. Tijdens ons eerste gesprek zullen we starten met het formuleren van de doelen en de meest dringende zaken oppakken. 

3. Advies -en intakegesprek

Na een succesvolle kennismaking zal er een intakegesprek volgen. Hier regelen we het papierwerk en de financiering. Indien we niet met elkaar willen samenwerken kan ik adviseren over beter passende ondersteuning. 

Wachtlijst/wachttijd

Momenteel (november 2022) heeft mijn praktijk geen wachtlijst of wachttijd.  

Nieuwe cliënten met een PGB of eigen financiële middelen kunnen in principe per direct bij mij in zorg. 

Tarieven en financiering

Persoonsgebonden budget (PGB)

Mijn coaching en begeleiding kunnen worden vergoed vanuit een PGB via de gemeente (WMO). Het uurtarief is afhankelijk van de hoogte van het budget, de indicatie en de ondersteuningsvraag. Het PGB is een budget dat door de gemeente wordt toegekend vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Indien je al een PGB en voldoende budget hebt hoeven we enkel een zorgoverenkomst af te sluiten. Heb je nog geen PGB en overweeg je deze aan te vragen? Ik kan je op weg helpen met de aanvraag of doorverwijzen naar een onafhankelijke clientondersteuner.

Via een zorgaanbieder (onderaannemerschap)

Het is mogelijk om mijn diensten via een zorgaanbieder in te kopen. De zorg- aanbieder huurt mij dan in via een zogenoemd onderaannemerschap. Vaak hebben deze zorgaanbieders een contract met de gemeente. Mijn tarief voor onderaannemerschap is 65 euro per uur.

Particuliere financiering
 

Het is uiteraard ook mogelijk om mijn diensten zelf als particulier te financieren. Het uurtarief voor particuliere klanten bedraagd 65 euro per uur. Dit bedrag is BTW vrij.

Tarieven

Aanvullende informatie

Manieren van afspreken:

- Huisbezoek, binnen de regio Zuid-Kennemerland. 
- Afspraak op een relevante locatie, binnen redelijke afstand rondom de regio Zuid-Kennemerland. 

- Coaching en begeleiding via beeldbellen of telefoon.

- Ik ben wel in het bezit van een rijbewijs, maar niet van een eigen auto. Indien noodzakelijk is het mogelijk om een auto te huren. Gezamenlijk reizen met het openbaar vervoer is mogelijk. 

Wijze van communiceren:

- Tijdens werkdagen en kantooruren bereikbaar via whatsapp, telefoon en e-mail. 

- Cliënten hebben toegang tot een online portal via Zorglink. Vanuit deze portal is het persoonlijk dossier in te zien, worden afspraken weergegeven, facturen beschikbaar gesteld en documenten uitgewisseld. 

Zorg en ondersteuning vanuit de gemeente (WMO)

- Het is mogelijk om via een beschikking van de gemeente de nodige zorg en ondersteuning in te kopen of te krijgen. Dit kan via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Er zijn onafhankelijke client-ondersteuners die jou gratis kunnen helpen met het aanvragen van een WMO beschikking.  

- Een zorgverlener kan vanuit de WMO via een contract met de gemeente (zorg in natura) of via een persoonsgebonden budget (pgb) betaald worden. Binnen Niels Postma Coaching wordt enkel via het PGB (Persoonsgebonden Budget) gewerkt. Het is wel mogelijk dat een zorgverlener mij via onderaannemerschap inhuurt indien je een WMO beschikking met Zorg in Natura hebt. 

- Om de zorg via een PGB te betalen moet er een zorgovereenkomst van de Sociale Verzekeringsbank tussen de client en zorgverlener gesloten worden. 

Mis je nog praktische informatie die niet op deze pagina staat? Stel mij gerust een vraag via het contactformulier. 

Aanvullend informatie
bottom of page