top of page

Over mij.

Mijn naam is Niels Postma (1984), ik ben geboren in IJmuiden en woon nu al ruime tijd in Heemstede.
De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier voor verschillende organisaties binnen het sociaal domein en de GGZ gewerkt. Van buurtcentrum tot forensische kliniek, van jong tot oud, allerlei rangen en standen en een variateit aan persoonlijkheden, beperkingen en talenten. Het bijdragen aan het welzijn van anderen is iets dat mij, zoals vele zorgverleners, van jongs af aan vrij natuurlijk afgaat. Hoewel ik na de middelbare school een zijweg naar een ICT opleiding heb genomen, ben ik met mijn huidige route binnen de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein op het juiste pad.

Na het afronden van mijn Bachelor of Social Work - Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in 2012 gestart als woonbegeleider en persoonlijk begeleider bij een beschermde woonvorm binnen de GGZ en verslavingszorg. Hierbij heb ik als dagbestedingsactiviteit tai chi en boksles gegeven en mij bezig mogen houden met beleidsvraagstukken, de implementatie van de WMO 2015 en deelname aan stuur -en werkgroepen vanuit de gemeente Haarlem. Daarnaast ben ik fervent lid van de Ondernemingsraad geweest, waarbij we in tijden van bloei en crisis ons over verschillende complexe vraagstukken hebben mogen buigen. 

In 2018 heb ik een jaar voor een uitzend -en detacheringsbureau binnen de GGZ gewerkt. Hierbij heb ik voornamelijk invaldiensten verricht binnen verschillende forensische en gesloten klinieken en ben ik gedetacheerd naar een F-ACT team in Haarlem. Tijdens deze detachering heb ik intensief met mensen met autisme en gespecialiseerde ambulant begeleiders samengewerkt. Toen mijn detachering- opdracht stopte kreeg ik in 2019 de mogelijkheid om in dienst te treden bij een in autisme gespecialiseerde zorgorganisatie.

 

Gedurende dit dienstverband heb ik mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak flink kunnen verdiepen in de wereld van autisme en neurodiversiteit. Door de vele raakvlakken en overeenkomsten die ik met mijn cliënten ervoer ben ik zelf een diagnostisch traject ingegaan, waar in 2020 een diagnose binnen het autistisch spectrum uitkwam. Ik heb dit tevens aangegrepen om een volledig behandeltraject te doorlopen met (partner)psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, jobcoaching en medicatie. Inmiddels is dit traject afgesloten en neem ik de kennis en ervaring uit mijn eigen traject mee in de coaching en begeleiding van mijn cliënten. Naast deze persoonlijke ontwikkeling heb ik in 2021 een post-hbo opleiding 'Coaching van mensen met autisme' afgerond. Hierdoor kan ik in mijn coaching en begeleiding een goede balans tussen ervaring en theorie/opleiding bieden. 

Eind 2021 heb ik afscheid genomen van jarenlange loondienst en ben in opdracht voor een autisme centrum als zelfstandig autismecoach (zzp) gaan werken. Het zelfstandig ondernemen beviel mij dusdanig dat ik eind 2022 mijn eigen praktijk Niels Postma Coaching heb geopend, waarbinnen ik nog uitsluitend eigen cliënten coach en begeleid of samenwerk met zorgprofessionals - en organisaties.

 

 

 

bottom of page